post@tonsberg-dyreklinikk.no

33 33 33 33

Semslinna 27, 3170 Sem

Hund og katt som spiser

ORDINÆRE ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag: 08:00 — 14:00

DROP-IN

Hva er drop-in?
Mandag – torsdag: 17.30 – 19.00
Lørdag: 08.00 – 12.00

TIMEBESTILLING

33 33 33 33

VAKTTELEFON

(OBS! Ikke SMS)

416 52 929
(OBS! Ikke SMS)

Diett og kosthold

Som erfarne dyrepleiere og veterinærer er vi svært opptatt av dyrs helse og velferd, og vi anser et godt kosthold som en av nøkkelfaktorene for å sikre et langt og sunt liv for hund og katt. En balansert diett som tilfredsstiller dyrets ernæringsmessige behov er avgjørende for å opprettholde en optimal kroppsvekt, holde pelsen sunn og blank, og for å styrke immunforsvaret.

Hunder og katter har ulike ernæringsmessige krav, og det er viktig å sørge for at deres diett er tilpasset deres spesifikke behov. 

En god diett for både hund og katt bør inneholde de essensielle næringsstoffene som proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler i riktige proporsjoner. For eksempel bør hunder ha tilgang til en diett med høyt innhold av høykvalitets proteiner og essensielle fettsyrer som omega-3 og omega-6, samt et variert spekter av vitaminer og mineraler. Katter bør tilbys en diett rik på animalske proteiner, taurin og arakidonsyre, som er viktige for deres vekst og utvikling.

Et godt kosthold bidrar også til å forebygge helseproblemer hos hund og katt. En ubalansert diett kan føre til overvekt, diabetes, hjertesykdommer, fordøyelsesproblemer og andre helsemessige utfordringer. 

Det finnes mange gode ferdigblandede fôr på markedet som er spesialtilpasset hunder og katter av ulike aldre, størrelser og aktivitetsnivåer. Det er viktig å velge et fôr av høy kvalitet og tilpasse porsjonsstørrelsen etter ditt kjæledyrs behov for å sikre optimal helse og velferd.

I tillegg til et godt kosthold, er det også viktig å sørge for at ditt kjæledyr får tilstrekkelig mosjon, regelmessige veterinærundersøkelser og mye kjærlighet og omsorg. Et sunt og balansert kosthold, sammen med en aktiv livsstil og riktig pleie, vil bidra til et langt, sunt og lykkelig liv for ditt kjæledyr.

Vi hjelper deg gjerne med å finne et passende fôr for ditt kjæledyr, og samtidig sørge for en optimal helse. Kom innom vår klinikk for mer informasjon.