post@tonsberg-dyreklinikk.no

33 33 33 33

Semslinna 27, 3170 Sem

Bilde av flått på en hund

Flåttsesongen er i gang

Sommeren er rett rundt hjørnet, og med den kommer flåttsesongen. Flåtten er ikke bare en ubehagelig plage for hund og katt, men kan også overføre alvorlige sykdommer som kan føre til komplikasjoner og helseproblemer for kjæledyret ditt. Ved vår dyreklinikk er vi opptatt av å holde dyrene friske og trygge, og vi kan hjelpe deg med å finne riktig flåttmiddel til din hund eller katt. Dette finnes både i form av halsbånd, piller/tabletter og påflekningsveske (dråper). 

Flåtten er et blodsugende midd som kan overføre sykdommer som Borreliose og Anaplasmose til hund og katt. Disse sykdommene kan forårsake feber, leddsmerter, nedsatt appetitt og i alvorlige tilfeller, nyre- og leversvikt. Det er derfor viktig å beskytte kjæledyrene våre mot flåttbitt og minimere risikoen for smitte.

Diverse flåttmidler inneholder en aktiv ingrediens som frigjøres over tid og sprer seg jevnt over dyrets hud og pels. Dette skaper en beskyttende barriere som dreper flåtten så snart den fester seg på dyret, uten å skade kjæledyret ditt. 

Sjekk dyret ditt jevnlig for flått

Etter turer i skog og mark, eller i områder med høy vegetasjon, bør du grundig undersøke kjæledyret ditt for flått. Flåtten kan ofte bli funnet i områder der huden er tynn, som rundt ørene, hodeområdet eller andre steder på kroppen. Bruk fingrene til å føle etter små, faste kuler på dyrets hud og pels. Husk også at flåtten kan overføres fra dyret til deg som menneske, og at du også sjekker deg selv jevnlig for flått særlig dersom du går mye tur i skogområder. 

Hvordan fjerne flåtten?

Dersom du finner en flått på kjæledyret ditt, er det viktig å fjerne den så raskt som mulig. Bruk en flåttfjerner eller en pinsett til å gripe flåtten så nær huden som mulig og dra den forsiktig ut med en jevn bevegelse. Unngå å vri eller knuse flåtten, da dette kan øke risikoen for infeksjon. Etter fjerning av flåtten, rengjør bittområdet med såpe og vann, og hold et øye med eventuelle tegn på infeksjon eller sykdom hos dyret.

Ved å sjekke kjæledyret ditt for flått og raskt fjerne eventuelle funn, bidrar du til å forebygge flåttbårne sykdommer og opprettholde en god helse for hunden eller katten din.

Del på sosiale medier
Facebook
Twitter
LinkedIn