post@tonsberg-dyreklinikk.no

33 33 33 33

Semslinna 27, 3170 Sem

TonsbergDyreklinikk-Logo-1

HUGGORMBITT – SESONGEN HAR STARTET!

Vi har hatt flere tilfeller av huggormbitt den siste tiden både på hund og katt. Huggormbitt kan variere fra ufarlige bitt uten giftinnsprøytning til alvorlig forgiftning med fare for dyrets liv. Ser du tegn til hevelse og/eller nedsatt allmenntilstand etter huggormbitt må du ta kontakt med veterinær umiddelbart.

Akutt behandling mot huggormbitt avhenger av alvorlighetsgrad av dyrets symptomer. Behandlingen består av væskebehandling og smertelindring, har dyret alvorlige symptomer bør det optimalt sett også gis antiserumbehandling.

Behandling med antiserum er den beste behandlingen mot huggormbitt da dette ufarliggjør giften og faren for senskader minsker. Antiserumbehandling er meget kostbart og koster flere tusen kroner bare for medisinen. I tillegg til dette må dyret ligge på væske over flere timer, er dyret alvorlig forgiftet kan det også være behov for å sende dyret til et dyrehospital for innleggelse og overvåkning. Ved besøk på vakt utenfor åpningstid kan et besøk etter huggormbitt bli en dyr affære, også hvis man ikke velger å behandle med antiserum. Det er viktig å tenke igjennom hva man skal gjøre hvis ens dyr blir bitt av huggorm, vi anbefaler alle å forsikre dyrene sine!

God tur i skog og mark!

Del på sosiale medier
Facebook
Twitter
LinkedIn