Økt ventetid på telefonen
Grunnet høyt sykefravær vil det kunne oppleves økt ventetid på telefonen i noen dager. Vi ber om forståelse for dette og beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre for våre kunder.
Grunnet høyt sykefravær vil det kunne oppleves økt ventetid på telefonen i noen dager. Vi ber om forståelse for dette og beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre for våre kunder.
Vi har hatt flere tilfeller av huggormbitt den siste tiden både på hund og katt. Huggormbitt kan variere fra ufarlige bitt uten giftinnsprøytning til alvorlig forgiftning med fare for dyrets liv. Ser du tegn til hevelse og/eller nedsatt allmenntilstand etter huggormbitt må du ta kontakt med veterinær umiddelbart.
Akutt behandling mot huggormbitt avhenger av alvorlighetsgrad av dyrets symptomer. Behandlingen består av væskebehandling og smertelindring, har dyret alvorlige symptomer bør det optimalt sett også gis antiserumbehandling.
Behandling med antiserum er den beste behandlingen mot huggormbitt da dette ufarliggjør giften og faren for senskader minsker. Antiserumbehandling er meget kostbart og koster flere tusen kroner bare for medisinen. I tillegg til dette må dyret ligge på væske over flere timer, er dyret alvorlig forgiftet kan det også være behov for å sende dyret til et dyrehospital for innleggelse og overvåkning. Ved besøk på vakt utenfor åpningstid kan et besøk etter huggormbitt bli en dyr affære, også hvis man ikke velger å behandle med antiserum. Det er viktig å tenke igjennom hva man skal gjøre hvis ens dyr blir bitt av huggorm, vi anbefaler alle å forsikre dyrene sine!
God tur i skog og mark!
Det var nylig påvist smittsom leverbetennelse (HCC) på en 11 måneder gammel hund på Østlandet, som var vaksinert etter vanlige anbefalinger, ved 8 og 12 ukers alder. Undersøkelse viser at inntil 10% av valper som får siste valpevaksine ved 12 ukers alder fortsatt har har for mye antistoffer fra moren i kroppen, slik at vaksinen ikke har god nok effekt. Siden vi i dag har et lavt smittepress av denne sykdommen i Norge, er det fortsatt liten sannsynlighet for at en hund blir syk selvom den ikke har god nok effekt av vaksinen, men dersom man vil være så sikker som mulig på at valpen er godt nok beskyttet, anbefaler vi å vaksinere på nytt ved 16 ukers alder.
Fra og med 01/01/17 vil det ikke lenger være mulig å gi hunden en engangsbehandling i Norge mot revens dvergbendelorm før korte reiser til utlandet. Det er fortsatt mulig å gi engangsbehandling, men denne må da gis i det landet man reiser inn i Norge fra. 28-dagersregelen forblir uendret.